Inheemse Baduy op eigen verzoek van internet afgesloten

De gemeenschap op Java, die de leefwijze van haar voorouders in ere houdt, vindt dat internet een slechte invloed heeft op de jeugd.

Inheemse Baduy op eigen verzoek van internet afgesloten
De Baduy op Java leven nog zoals haar voorouders. Foto: Shutterstock.com

Het ministerie van Communicatie wil het verzoek inwilligen, zo meldt The Jakarta Post. "We respecteren de wens van de Baduy om tradities in ere te houden en te beschermen. We overleggen met internetproviders hoe we de gemeenschap van internet kunnen afsluiten," aldus het ministerie. Er zijn nieuwe communicatietorens in de buurt van de inheemse groep gebouwd waardoor ze het internetsignaal kunnen ontvangen.

De Baduy, ook wel de Amish van Indonesië genoemd, leven op zo'n vier uur rijden van Jakarta in de provincie Banten. Elektriciteit en andere moderne voorzieningen zijn verboden. De traditionele gemeenschap bestaat uit een binnen- en een buitencirkel. De binnencirkel leeft nog helemaal zoals de voorouders, voor de buitencirkel gelden minder restricties.

De amish van Indonesië
Op vier uur rijden van Jakarta leven de Baduy, een gemeenschap die de leefwijze van haar voorouders in ere houdt. Radio, tv, spijkers en zelfs scho…