Op vakantie naar Indonesië? Regel je visum online

Indonesië is weer helemaal open voor toerisme. Als je aankomt kan je bij de douane een zogeheten visa on arrival kopen. Maar als je geen zin hebt in wachtrijen dan kan je het visum voor vertrek al online aanschaffen.

Op vakantie naar Indonesië? Regel je visum online

Een visa on arrival (VOA) voor toeristen kost 500.000 rupiah (zo'n 30 euro). Aanvragen doe je hier:

Indonesian eVoa, This application is used for the issuance of e-VOA for foreigners who will enter Indonesia
Indonesian eVoa, This application is used for the issuance of e-VOA for foreigners who will enter Indonesia

Met een VOA mag je 30 dagen in Indonesië blijven. Wil je langer blijven? Dan kan je via dezelfde site je visum met nog eens 30 dagen verlengen. Je hoeft dus in Indonesië niet meer langs een kantoor van de Immigratie. In Indonesië zijn de meeste coronamaatregelen opgeheven. Wel moet je officieel (nog) gevaccineerd zijn tegen corona om het land binnen te komen. Voor binnenlandse vluchten is ook een booster vereist, maar er wordt nauwelijks nog naar vaccinatiebewijzen gevraagd. Alle reisadviezen vind je hier:

Reisadvies Indonesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het reisadvies voor Indonesië van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor de beste voorbereiding op uw reis.

Ook moet je van tevoren al online het douaneformulier voor je bagage invullen. Eerder kreeg je daar in het vliegtuig een formulier voor, maar nu moet het digitaal:

Official Website Direktorat Jenderal Bea dan Cukai
Official Website Direktorat Jendral Bea dan Cukai