Bali heeft dit jaar tot nu toe 40 toeristen het land uitgezet

Russen vormen de grootste groep. Volgens de immigratiedienst op Bali konden dit jaar al 14 Russen hun koffers pakken.

Bali heeft dit jaar tot nu toe 40 toeristen het land uitgezet
Toeristen op straat in Ubud. Foto: Mickey-12 / Shutterstock.com

Sinds de oorlog in Oekraïne zijn veel Russen op Bali neergestreken. Vorig jaar kwamen er 58 duizend Russen naar het eiland, in januari dit jaar alleen al ruim 22 duizend. Na Australië komen de meeste toeristen nu uit Rusland.

Bali wil het Russen en Oekraïners moeilijker maken te komen
Na meerdere incidenten en klachten over misdragingen heeft de gouverneur van Bali aan Jakarta gevraagd het moeilijker te maken voor Russen en Oekraïners om naar het eiland te komen.

Van de meeste toeristen die het land zijn uitgezet was het visum verlopen. Iedereen met een overstay van meer dan 60 dagen kan vertrekken, meldt de nieuwswebsite Coconuts Bali.

Ook een 53-jarige Australische vrouw is uitgezet. Zij schreeuwde tegen de politie nadat ze was aangehouden voor het rijden op een motor zonder helm. Op een video van de aanhouding, die viraal is gegaan, is te zien hoe ze tegen de politie roept dat ze al 23 jaar op Bali woont.

Het hoofd van de immigratiedienst op Bali heeft het publiek bedankt dat misdragingen door toeristen worden gemeld.

Podcast: Is massatoerisme op Bali een zegen of een vloek?
De irritatie over het gedrag van sommige toeristen op Bali wordt groter. Hoe is het nu op het eiland? En maak kennis met het fenomeen weeshuis-toerisme. Luister nu naar een nieuwe aflevering van de Indonesië Podcast.